Jonna Pedersen (født 1971), bor og arbejder i København.

Jonna Pedersen skaber værker, der undersøger, fortolker og dokumenterer hverdagens energi og historiefortællinger, og værkerne bliver til kulturelle tidsbilleder. Det er en begejstring for det oversete, som kalibrerer kunstnerens optik. Det er en fornemmelse for det nære, hvor humoren ligger i ske med alvoren, som er grundslaget i Jonna Pedersens tematik.

Hendes interesse for det, som vi mennesker oftest holder op med at lægge mærke til, har hun manifesteret bl.a. i en serie om danske måltider samt i moderne stilleben af cigaret-emballager og gamle telefoner. Malerierne kan både fremkalde vores erindringer om elementers betydning, invitere til refleksion om betydningen og medvirke til at skærpe vores perception af den omgivende verden, og dermed eget ståsted.

Hun udtrykker sig i maleri, tekst, collage og performance og gestalter sin kunstneriske praksis gennem traditionelle kunstneriske metoder, hvor motivet står model i atelieret, idet hun har behov for at stå ansigt-til- ansigt med det, som hun fortolker.

I bogen “Dokumentar” (2011) skriver kunsthistoriker Trine Ross: “… Jonna Pedersen kan vise os virkeligheden på ny, så vi som beskuere måske kan se os selv på en anden måde og se virkeligheden med andre øjne.”

 


Kort CV

Uddannet Cand. Negot med fokus på bl.a. kulturhistorie fra Syddansk Universitet 1996 og uddannet på private billedkunstskoler i London og København i årene 1999-2004.

Bl.a. udstillet på museer og kunsthaller som Den Frie, Kunsthal Charlottenborg, Gammelgaard, Heerup Museum, Frederikshavn Kunstmuseum, Kirsten Kjærs Museum, Deutsches Sport & Olympia Museum i Tyskland, Fondazione Giorgio Cini i Venedig og Freshpaint Contemporary Art Fair i Tel Aviv. Også udstillet på gallerier i New York, London, Berlin, Boston, Amsterdam, Barcelona, Cape Town, Jerusalem, Avignon, Kina m.fl.

Hun debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 2005, fik helt exceptionelt antaget værker ved samtlige censurerede udstillinger i 2006. Derudover har hun modtaget flere arbejds- og rejselegater, fra Statens Kunstfond, Statens Kunstråd, Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Oticon Fonden m.fl.

Repræsenteret i samlinger fx. Luciano Benetton Collection Imago Mundi, Alexandre Gertsman Contemporary Art Collection, New York, Sociale Verzekeringsbank, Zaanstad, Holland.
Udsmykningsopgaver til bl.a. Finansforbundet og Viborg International Billboard Painting Festival.


  


Tekster

Kunsthistoriker Trine Ross: "Forgængeligheden på Jyllingevej"

Kunsthistorier Bente Jensen: "Konsum fortællinger"

Kunstkritiker Ed McCormack: "Deadpan
Danes on a Mission of Cool"


Kunstkritiker Ole Lindboe: "URBAN TRIBE"

Filosof Finn Janning: "Begejstring"

Kunstskribent Inge Schjødt: "Erindringens Energi"

Flere tekster/artikler under PUBLIKATIONER og PRESSE

 

Jonna Pedersen | legeHUSET | Blistrupvej 14 | 2610 Rødovre | kunst@jonnapedersen.dk | +45 26 21 66 72
ForsideNyhederMaleriProjekterPublikationerPresseOmCVLinksKontaktEnglishTilmeld nyhedsbrevBliv fan på FacebookBliv fan på YoutubeBliv fan på Pintarest